Po poti idrijskih naravoslovcev za slepe in slabovidne

Foto: FB MDSS Nova Gorica

V soboto, 21. avgusta bo potekal dobrodelni pohod za rehabilitacijo slepih in slabovidnih na Severnem Primorskem – Po poti idrijskih naravoslovcev.

Dobrodelni dogodek pripravljajo Lions klub Idrija, Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih (MDSS) Nova Gorica in Hg TRAIL Idrija. Na pohod so vabljeni tudi slepi in slabovidni s spremljevalci.

Ponosni smo, da bomo letošnji program Hg TRAIL Idrija obogatili z dobrodelnim pohodom,“ sporočajo iz Društva MDSS Nova Gorica. Zbrani dobrodelni prispevki bodo namenjeni rehabilitaciji slepih in slabovidnih na Severnem Primorskem.

Pošljite lahko tudi sporočilo SMS s ključno besedo SLEPI (ali SLEPI5) na številko 1919. Prispevali boste 1 (ali 5) EUR za izvajanje programa rehabilitacije slepih in slabovidnih oseb v lokalnem in širšem okolju.

Vir: MDSS Nova Gorica

Štart bo ob 9.15 na Mestnem trgu v Idriji. Pot je dolga približno 6 km, poskrbljeno pa bo tudi za strokovno turistično vodenje. Kot pravijo organizatorji, se bodo pohodniki sprehodili mimo številnih idrijskih znamenitosti; Magazin, Ahacijev trg, Antonijev rov, Kamšt, Scopolijev botanični vrt, Rake, Kobila in Divje jezero.

Prijave zbirajo do 16. 8. 2021 na e-naslov: [email protected]. Dobrodelne prispevke lahko darujete na info stojnici Hg Trail Idrija na dan dogodka pred štartom.