Po dveletnem premoru zaradi pandemije se v Gorico vračajo Okusi ob meji

Foto: TL

Po dveletnem premoru zaradi pandemije se konec septembra v goriško mestno središče vračajo Okusi ob meji.

Najbolj množičen in priljubljen poulični praznik na Goriškem bo zaradi državnih parlamentarnih volitev potekal teden dni pozneje, kot je bilo sprva načrtovano.

V začetku je bilo predvideno, da bodo priljubljeni Okusi letos potekali od 22. do 25. septembra. Zaradi parlamentarnih volitev se je goriška občina po srečanju na prefekturi odločila, da iz organizacijskih razlogov Okuse, ki se vračajo v standardni izvedbi, zamakne za teden dni. Začeli se bodo 29. septembra, zaključili pa 2. oktobra 2022.

Zaradi pandemije so lanskega septembra v Gorici izpeljali prireditev v okrnjeni izvedbi in jo poimenovali Okusi Off.

Foto: FB Gusti di Frontiera

Kot poroča Primorski dnevnik bodo stojnice zasedle korza Italia in Verdi, ulice Roma, Cadorna in Boccaccio, Battistijev trg, Travnik, Trg Sv. Antona, Raštel, ljudski vrt in razne druge ulice, kot se je dogajalo do leta 2019. V četrtek, 29. septembra, bodo stojnice odprte od 17. do 2. ure, v petek, 30. septembra, in soboto, 1. oktobra, od 10. do 3. ure, v nedeljo, 2. oktobra, pa med 10. uro in polnočjo. Glasba bo na četrtek dovoljena do polnoči, v petek in soboto do 2. ure, v nedeljo pa do 23. ure.