Plesni začetek Poletja v Vipavskem Križu

Foto: Nika Zuljan, FB GD NOVA

Glasbeno društvo NOVA ob podpori ajdovske občine še četrto leto zapored vabi v Vipavski Križ, nekdaj najmanjše srednjeveško mesto, ki z uglajeno arhitekturo trga in akustičnim grajskim dvoriščem kliče po kulturnih vsebinah.

Glasbeno društvo NOVA že več kot petindvajset let z lastnimi zasedbami in organizacijo koncertov skrbi za glasbeno produkcijo na širšem Goriškem.

Raznovrstni poletni festival Poletje v Vipavskem Križu, ki se bo odvijal 22.7., 28.7., 4.8., 11.8., 20.8. ter 25.8. 2022, prinaša delavnico swinga s plesnim večerom, film, predstavo in koncerte. Festival je v lokalnem okolju zelo dobro sprejet in obiskan.

Kaj ponuja današnji program?

Na učni uri bodo predstavljene osnove swinga, družabnega, igrivega in lahkotnega plesa, primernega za vse starosti. Po osvojenih korakih se bo večer nadaljeval v sproščeno plesno druženje ob melodijah NOVA jazz banda, ki ga sestavljajo Lara Dovier (vokal), Blaž Pahor (klaviature), Matija Podbersič (trobenta), Filip Mozetič (bobni) in Jernej Budin (kontrabas). Delavnica je brezplačna, za plesni večer pa vstopnina znaša 3 evre.