Plaz na Žlebeh zasul 49-letnega turnega smučarja: NOVOGORIČAN PODLEGEL POŠKODBAM

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj je snežni plaz na Žlebeh zasul 49-letnega turnega smučarja iz Nove Gorice, ki je podlegel poškodbam. Na območju Storžiča na zahodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp pa sta bila plazova usodna še za tri planince.

Gorska reševalna služba je na kraju nesreče takoj začela z iskanjem ponesrečenega Novogoričana in ga kmalu našla. Žal je podlegel poškodbam.

Na turo na Pic Majot, ki se nahaja južno od koče Gilberti, na italijanski strani Kanina, se je odpravila trojica turnih smučarjev iz Nove Gorice. Pri spustu na višini okoli 1.650 metrov se je ob 15. uri sprožil kložasti plaz globok kakih 40 centimetrov in širok 60 metrov. Pri tem je 49-letnik iz Nove Gorice padel in zdrsnil po strmih pobočjih. Zaustavil se je na drevesu in bil na kraju mrtev.

Foto: FB Kanin (fotografija je simbolična)

Na območju 2.132 metrov visokega Storžiča na zahodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp sta snežna plazova zasula štiri planince. Trije so poškodbam podlegli, eden je huje poškodovan, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje. Pri umikanju pred drugim plazom se je poškodoval tudi eden od reševalcev.