Pipistrel napovedal selitev v Italijo: PREPRIČEVANJE PREPRIČANIH

Foto: FB Pipistrel

V minulih dneh so mediji veliko poročali o nameri uspešnega podjetnika, ustanovitelja in lastnika skupine Pipistrel Iva Boscarola, da preseli proizvodnjo podjetja iz Ajdovščine v Italijo. Bo napovedi tudi uresničil?

Zapis v koalicijski pogodbi nove slovenske vlade predvideva 50-odstotno obdavčitev kapitalskih dobičkov za podjetja, poslanec Levice Miha Kordiš pa je napovedal celo nacionalizacijo zasebnih podjetij. Ker nihče od vodilnih politikov v vladi tega ni obsodil, Boscarol to razume kot grožnje za usklajeno politično akcijo, ki se bo prej ali slej zgodila.

Že ta teden naj bi Ivo Boscarol proizvodnjo podjetja iz Ajdovščine preselil v Italijo. »V Gorico bomo preselili proizvodnjo večine modelov letal in prezaposlili 40 delavcev iz Ajdovščine, do konca leta pa bo tam že več kot 50 zaposlenih. Zaenkrat selimo samo proizvodnjo. Glede morebitne selitve razvoja v tem trenutku ne bi rad dajal komentarjev. Ne nameravam pa čakati, da me nacionalizirajo,« je napovedal Boscarol in dodal, da je bil to njegov zadnji javni nastop v Sloveniji. Tudi v medijih se ne želi več pojavljati, saj kot je dejal: »Škoda je energije, da bi prepričeval prepričane.«