Pijan voznik v Ajdovščini bežal pred policisti: BREZ LUČI V ROBNIK

Foto: Pixabay

Na Ajdovskem se je zvečer 36-letni voznik avtomobila želel izogniti policistom, ki so ga želeli ustaviti.  Na svojem vozilu je ugasnil luči ter vožnjo pospešeno nadaljeval. Zaustavil ga je robnik v krožnem križišču. V trčenju se ni poškodoval, ostal pa je brez vozniškega dovoljenja.

Konec prejšnjega tedna v nočnem času so policisti obravnavali prometno nesrečo na Ajdovskem, v kateri je bil udeležen 36-letni voznik osebnega avtomobila. Policisti so ga poskušali ustaviti v Ajdovščini, a je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Policisti so se zapeljali za njim in ga poskušali ponovno zaustaviti z modro lučjo ter kratkim zvočnim znakom oziroma sireno. Pobegli voznik, ki je bil v vozilu sam, je nato v Ajdovščini v krožnem križišču z vozilom trčil v robnik, kjer se je njegova pot zaustavila. V trčenju se ni poškodoval, nastala pa je materialna škoda na vozilu.

Foto: Pixabay

V nadaljevanju postopka so policisti vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je pregloboko pogledal v kozarec. Namerili so mu namreč 0.68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in zoper njega zaradi storitve več prekrškov podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, sporočajo z novogoriške policijske uprave.

Uredništvo