Ukrajinec ogrožal promet na vipavski hitri cesti: VOZIL V NAPAČNI SMERI

Foto: Pixabay, FB Slovenska policija

V nedeljo, kmalu po polnoči, so novogoriški policisti na odseku hitre ceste med Vipavo in Razdrtim zaustavili 32-letnega ukrajinskega voznika tovornega vozila s polpriklopnikom, ki je vozil v nasprotni smeri.

Voznika iz Ukrajine so policisti preizkusili z alkotestom, ki je pokazal kar 0.87 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi. Ukrajinskega voznika so policisti pridržali in ga bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev po zaključku preiskave kazensko ovadili.

Foto: FB Slovenska policija

32-letni ukrajinski voznik je speljal s parkirišča počivališča Mlake pri Vipavi. Pri tem je zaradi nepravilnega premika z levo stranjo polpriklopnika zadel v prednji del pravilno parkiranega tovornega vozila poljskih registrskih številk. Po trčenju je ukrajinski voznik takoj zapustil parkirišče. Zapeljal je na hitro cesto na nasprotno smerno vozišče ter približno 400 metrov vozil v napačni smeri. Takrat je pravilno iz nasprotne smeri pripeljal voznik neznanega tovornega vozila, ki se je pravočasno ustavil in tako preprečil trčenje.