Pestro poletje v Kanalu: PLEZANJE NA ZVONIK

Foto: TIC Kanal

Občina Kanal ob Soči je v sodelovanju z lokalnim turistično informacijskim centrom in domačimi društvi pripravila sklop prireditev Poletje v Kanalu.

Poleg tradicionalnih skokov z mosta bodo obiskovalcem Kanala ob Soči ponudili tudi koncerte in gledališke predstave, novost pa predstavlja tekmovanje v plezanju na kanalski zvonik.

Plezanje na Kanalski zvonik bo potekalo 3. avgusta. Tekmovalci se bodo najprej pomerili v kvalifikacijah v plezanju na obok kanalskega mostu, v večernem času pa bo devet najboljših tekmovalo še v hitrostnem plezanju na 25 metrov visok zvonik župnijske cerkve Marijinega vnebovzetja. Med udeleženci pričakujejo tudi najboljšo slovensko športno plezalko Janjo Garnbret, ki bo tekmovala zunaj konkurence.

Uvod v Poletje v Kanalu bo  Ribiški praznik, ki bo potekal 7. julija. Julijsko dogajanje bodo ob sobotah popestrili koncerti Omarja Naberja, Mefa, Narodnoosvobodilnega benda in skupine Koala Voice ter Tinkare Kovač.

Foto: TIC Kanal

Vrhunec poletnega dogajanja v Kanalu bodo tudi letos skoki z mosta, ki letos praznujejo 30-letnico. Organizatorji si za jubilejno izvedbo, ki bo 11. avgusta, obetajo veliko domačih in tujih skakalcev. Istega dne bodo v parku Pečno pripravili tudi dan odprtih vrat, dogajanje pa bo zaokrožila večerna zabava s skupino Čuki.

Zadnja dva konca tedna v avgustu bo v Kanalu gostovalo šest gledaliških predstav. Te bodo uprizorili v sklopu poletnega gledališkega abonmaja Gledališče na Kontradi, ki ga pripravlja domače gledališko društvo.