Padec iz avto-dvigala v Novi Gorici: MED POSTAVLJANJEM LUČK

Foto: ML

Med postavljanjem praznične razsvetljave se je v četrtek, nekaj po 13. uri v Novi Gorici pripetila nesreča. V Ulici tolminskih puntarjev je voznik tovornjaka trčil v košaro, v kateri je bil 34-letnik, ki je postavljal novoletne lučke. Pri tem je padel z višine petih metrov in se poškodoval. Odpeljali so ga na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Zaradi kršitve prometnih predpisov bodo policisti zoper 49-letnega povzročitelja prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Policisti so ugotovili, da je do nenavadne nesreče prišlo zaradi prehitre vožnje 49-letnega voznika tovornega vozila, ki je vozil iz smeri krožnega križišča na Grčni proti Kidričevi ulici. Z neprilagojeno hitrostjo je peljal po Ulici tolminskih puntarjev in s hidravličnim cilindrom dvigala zabojev za smeti trčil ob dvižno košaro avto-dvigala, ki je bilo parkirano na desnem pločniku in je imelo pet metrov nad desnim voziščem dvignjeno košaro. Zaradi trka je košara na višini petih metrov zanihala, tako da je 34-letnega delavca elektro podjetja vrglo na vozišče, kjer je obležal poškodovan. Pri delu ni bil pripet. Utrpel je pretres možganov in udarec v bok.