Uspeh novogoriških atletskih upov; osebni rekordi in povabilo v reprezentanco

Foto: Pixabay, FB AK Gorica - Od leve proti desni Maj Cizera Turk, Filip Bizjak in Vita Benedetič

Pretekli vikend je bil uspešen za mlade atlete AK Gorica. Na sobotnem dvoranskem mitingu v Ljubljani se je Filip Bizjak veselil zmage z osebnim rekordom v troskoku, včeraj pa je v Vidmu odlično nastopila tudi Vita Benedetič, ki je zmagala v skoku s palico in prav tako izboljšala najboljši osebni dosežek.

Filip Bizjak in Vita Benedetič, ki sta sicer še mladinca, sta bila za odlična rezultata nagrajena s povabilom v slovensko člansko izbrano vrsto, ki bo v sredo, 25.1. 2023, nastopila na troboju atletskih reprezentanc Slovenije, Hrvaške in Srbije v Beogradu.

Foto: Pixabay

V Ljubljani sta za dvojno goriško zmago z osebnima rekordoma poskrbela Filip Bizjak (14,77 metra) ter Maj Cizera Turk, ki je navkljub nedavnim težavam z boleznijo in poškodbo pristal pri 14,64 metra. Njun trener je Oliver Batagelj. Na včerajšnjem mednarodnem mitingu v Vidmu se je na najvišjo stopničko povzpela 19-letna Brika iz AK Gorica, ki je v skoku s palico prvič v karieri premagala višino 380 cm. Varovanka Igorja Lapajneta je osebni rekord, ki ga je postavila lanskega decembra, izboljšala za 4 cm.