Okužbe v bolnišnici v Šempetru: NEMOTENO ZAGOTAVLJANJE OSEBJA

Foto: ML

V soboto je za covidom-19 zbolela ena od strokovnih sodelavk šempetrske bolnišnice. Testi pri vseh, ki so bili z njo v tesnem stiku, so okužbo potrdili še pri treh. V petek so okužbe odkrili tudi v Varstveno delovnem centru (VDC) Idrija.

Včeraj so v bolnišnici v Šempetru testirali še 60 zaposlenih, rezultate pričakujejo danes zjutraj. Okužene strokovne delavce, ki niso kazali znakov okužbe, so poslali v karanteno. Med včeraj testiranimi bi lahko odkrili še kakšno okužbo. Po besedah strokovne direktorice Dunje Savnik Winkler prihajajo z različnih oddelkov v bolnišnici. Zaenkrat nimajo težav z zagotavljanjem medicinskega osebja na oddelkih, kjer so odkrili okužbo pri zaposlenih.

Foto: VDC Idrija

V petek so okužbe odkrili tudi v Varstveno delovnem centru (VDC) Idrija, zato so v soboto za tamkajšnje uporabnike in zaposlene organizirali izredno testiranje. Opravili so ga pri 23 uporabnikih in vseh zaposlenih. Pozitivnih je bilo devet uporabnikov in pet zaposlenih. Po priporočilih epidemiologa bo idrijski varstveno-delovni center zaprt do 17. oktobra. V tem času bi se tudi pri morebitnih okuženih lahko še razvili znaki bolezni, zato so vsi ostali doma, pojasnjuje direktorica VDC Idrija Maja Velikajne.