Okužbe v novogoriškem Domu upokojencev, ki je od danes začasno zaprt za obiske

Foto: EČ

Zaradi okužbe z novim koronavirusom, ki so jo odkrili pri osmih stanovalcih, so danes za obiskovalce zaprli Dom upokojencev Nova Gorica. Jutri bo znano, ali gre za različico omikron ali delta.

Okužbo so potrdili v petih od osmih oddelkov doma upokojencev. Okuženi stanovalci imajo blage simptome, nihče od njih ni huje zbolel. Kot pojasnjuje direktor novogoriškega doma Bojan Stante, so jih izolirali od drugih stanovalcev. Da bi preprečili širjenje okužb, so jih takoj namestili v rdečo cono v domu, tako da je vsak lociran v svojo sobo. Prav tako so zaposlene poklicali od doma in jih vključili v delovni proces.

Četudi so obiski do nadaljnjega prepovedani, lahko sorodniki vseeno prinesejo stanovalcem pakete in jih zanje pustijo na recepciji doma upokojencev.

Foto: Pixabay

“Ponovila se je situacija iz preteklega leta, tako da tudi zaposleni že vemo, kaj je potrebno storiti. Bistveno je, da se takoj ukrepa in se ne čaka naslednjega dne,“ pojasnjuje vodja službe zdravstvene nege in oskrbe Nataša Slejko in dodaja, da so bili v ponedeljek na hitrih testih okuženi štirje stanovalci, kasneje so okužbo potrdili tudi s PCR-testi. Danes so v domu opravili testiranje s hitrimi testi za vse zaposlene in stanovalce in dobili še štiri pozitivne, potrditev okužb s PCR-testi pa pričakujejo do jutri.