Oktober Jazz na Goriškem: ROCK MI MONK

Foto: Pixabay

Zadnji v ciklu jesenskih festivalov na Goriškem je Oktober Jazz, ki ga Kulturni dom Nova Gorica pripravlja s številnimi soorganizatorji in podporniki. Po torkovem otvoritvenem koncertu jih bo na sporedu še pet, ki bodo potekali med Sovodnjami ob Soči, Novo Gorico in Goriškimi Brdi.

Na današnjem koncertu v novogoriškem kulturnem domu bodo ob petnajstletnici delovanja Kulturno-umetniškega društva Zvočni izviri predstavili projekt in novo zgoščenko Rock mi monk.

Oktober Jazz ponuja letos šest koncertov. Med drugimi bosta nastopili glasbeno-instrumentalni zasedbi Kombo B in Kombo C pod umetniškim vodstvom tolkalca, skladatelja in mentorja Zlatka Kaučiča. Skupina Kombo ima za seboj  odmevne nastope  doma in v tujini. V petnajstih letih delovanja so ustvarili niz projektov in izdali pet zgoščenk.

Foto: Pixabay

Festival je v torek zvečer odprla norveško-italijanska zasedba Eivind Aarset, Michele Rabbia, Gianluca Petrella Trio, ki se je predstavila na vinogradniški kmetiji Grad Rubije v Sovodnjah ob Soči pri Gorici. Jutri bodo lahko obiskovalci najprej prisluhnili zasedbi Igor Matković Quintet State of Ku, zatem pa še koncertu Klarise Jovanović z zasedbo Della Segodba. Oba bosta v mali dvorani Kulturnega doma v Novi Gorici. V soboto dopoldne bo v novogoriškem Kulturnem domu na sporedu italijansko-senegalska zasedba Cristiano Calcagnile Ensemble v projektu Multikulti Cherry On. Popoldne bo Briška Vila Vipolže gostila dansko-ameriško zasedbo Jakob Bro Trio feat, Joey Baron in Thomas Morgan. Po zadnjem koncertu bo degustacija briških vin.

Uredništvo