Obnovljena remiza odpira vrata: POHIŠTVENI DISKONT

Foto: ML

V nekdanji remizi v Novi Gorici bo v četrtek, 1. marca odprtje pohištvenega centra Dipo. Avstrijski lastniki so v preteklih mesecih obnovili zunanjost stavbe, pri čemer so zasledovali originalen izgled, notranjost pa je preurejena glede na potrebe trgovine.

Pohištveni center v remizi bo zaživel v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica in skladno s spomeniškim varstvom, v sporočilu za javnost pojasnjujejo v skupini Rutar Group, v katero sodijo pohištveni centri Dipo.

Foto: ML

Svetniki Mestne občine Nova Gorica (MONG) junija lani niso podprli dogovora med novogoriško občino in družbo GF Nepremičnine, ki je nameravala občini odstopiti stavbno pravico za remizo za dobo 40 let, pod pogojem, da jo občina obnovi in vanjo umesti ustrezne izbrane vsebine. Svetniki so večinoma menili, da je 3,5 milijona evrov nadomestila za stavbno pravico za naslednjih 40 let, kar znese 87.000 evrov na leto, veliko preveč.

Foto: ML – Remiza pred obnovo

Za obnovo remize je investitor potrošil tri milijone evrov. V pohištvenem diskontu naj bi bilo na voljo 30 delovnih mest.

Le zakaj MONG ni ukrepala že pred leti, ko bi lahko uveljavljala predkupno pravico in remizo kupila za normalno ceno? Nenazadnje remiza predstavlja pomembno dediščino mesta in bi bila primernejšega za kaj pomembnejšega kot je trgovina.

Uredništvo