Obnova pokrite tržnice v Gorici: ZAČASNA SELITEV V RAŠTEL?

Foto: ML

Na goriškem sedežu Trgovinske zbornice so predstavili ambiciozni načrt za obnovo pokrite tržnice, ki je vreden tri milijone evrov. Kam se bodo med prenovo preselili trgovci?

Za vselitev v prenovljeni objekt naj bi se zanimala tudi založniška družba Gambero rosso, kar bi za tržnico predstavljalo izredno dodano vrednost, poroča Primorski dnevnik. Priprava načrta za prenovo objekta bo predvidoma trajala eno leto, prav toliko pa naj bi okvirno potekala tudi gradbena dela.

Na goriški občini zbirajo morebitne predloge o začasni selitvi tržnice. „V Raštelu je med 25 in 30 praznih trgovskih prostorov, ki bi jih brez večjih finančnih naložb lahko namenili trgovcem s pokrite tržnice. Za parkirišče bi poskrbeli za hišo Mischou. Vhod bi uredili iz Ulice Rotta, parkiranje bi bilo časovno omejeno, denimo na pol ure, tako da bi se kupci lahko pripeljali v Raštel, kupili, kar želijo in se zatem odpeljali domov,“ predlaga Beniamino Ursic, ki poudarja, da se želijo o predlogu pogovoriti tako z občino kot tudi s trgovci s pokrite tržnice, ki je od Raštela oddaljena 210 metrov.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Predlagatelji so prepričani, da je Raštel kot nalašč za trgovce s pokrite tržnice. „Svoje blago, zelenjavo, cvetje bi lahko prodajali s stojnicami na ulici. Zamišljamo si tudi dolgo vrsto senčnikov iste barve, uporabljali bi lahko tudi notranja dvorišča, ki so izredno lepa,“ razmišlja Benedikt Kosic. Predlagatelji menijo, da bi lahko Raštel uredili po zgledu nekaterih mestnih ulic v največjih evropskih mestih kot recimo v Bruslju. Tudi s finančnega vidika naj bi bil Raštel najustreznejša rešitev.