Obisk muzejev na Poti miru: UGODNA NOVOST

Foto: mapio.net

Muzeji na Poti miru od Alp do Jadrana so se odločili za pomembno novost. Kobariški muzej, Park miru na Sabotinu in Pomnik miru na Cerju so skupaj s Fundacijo Poti miru združili moči v prizadevanju za ohranjanje dediščine prve svetovne vojne in ostalin soške fronte ter obiskovalcem ponudili popust pri obisku muzejev.

Z nakupom vstopnice v kateremkoli od treh muzejev, tudi informacijskih centrov na slovenski strani Poti miru od Alp do Jadrana, bodo obiskovalci upravičeni do 20 odstotkov popusta v ostalih dveh.

Trije muzeji z vsebino, ki sestavlja celovito pripoved o dogajanju na soški fronti in v zaledju med majem 1915 in oktobrom 1917, se z varovanjem spomina na tragedijo naše polpretekle zgodovine na eni strani poklanjajo zaslužnim za svobodo, na drugi pa z ozaveščanjem o nesmislu vojn prispevajo k preprečevanju ponavljanja grozodejstev, ki so za vedno zaznamovala ta prostor, so sporočili.

Foto: FB Kobariški muzej

Kot so v skupnem sporočilu zapisali direktorji Kobariškega muzeja, Fundacije Poti miru, Zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina ter zavoda Miren Kras, si želijo s povezano vstopnico in spodbujanjem k obisku vseh centrov povečati zanimanje obiskovalcev za bogastvo in sporočilo zbirk.