Občinski praznik novogoriške mestne občine: PRAZNIČNI SEPTEMBER

Foto: ML

Mesto vrtnic v septembru v spomin na goriško fronto praznuje svoj občinski praznik. Osrednje prireditve, skupaj s petkovim slavnostnim večerom, se bodo odvile v prihodnjih dneh.

V soboto je bila obeležitev 70-letnice Prostovoljnega gasilskega društva Nova Gorica, ki so jo pospremili z gasilsko parado in veliko gasilsko veselico.
Foto: FB MONG

V tem tednu bodo potekale otvoritve različnih spominskih razstav, odkritje spomenika Joži Vilfanu in režiserju Jožetu Babiču pred novogoriškim gledališčem ter številne športne prireditve. V petek pripravljajo osrednjo prireditev, slavnostno sejo občinskega sveta, na kateri bodo podelili letošnje občinske nagrade in priznanja.

Letos bodo nagrade Mestne občine Nova Gorica prejeli Prostovoljno gasilsko društvo Nova Gorica, Slovenski center za glasbeno vzgojo Emil Komel iz Gorice in Michal Rynia in Nastja Bremec Rynia iz MN Dance Company.

Foto: ML

Plakete Mestne občine Nova Gorica prejmejo Vislava Ušaj za dolgoletno prostovoljsko delo v Rdečem križu Nova Gorica, Varstveno delovni center Nova Gorica za dolgoletno uspešno zagotavljanje storitve rehabilitacije, zdravstvene in bolnišnične nege, Ivan Saksida za dolgoletno dokumentarno filmsko dejavnost, Patricija Furlan za prispevek k dvigu prepoznavnosti goriške kulinarike in Nove Gorice kot turistične destinacije ter učiteljica glasbe Milena Prinčič za dolgoletno delo na področju glasbene pedagogike in za dosežene uspehe. Sergij Pelhan bo prejel nagrado Franceta Bevka za življenjsko delo na področju kulture.