Novogoriški policisti prijeli vlomilca na Ajševici: MED BEGOM V BOLNIŠNICO

Foto: Pixabay

Beg vlomilca na območju Ajševice se je v nedeljo zvečer zaključil s padcem v nevarno brežino. Ker je utrpel hude poškodbe so ga novogoriški reševalci odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. 34-letnega nepridiprava z območja novomeške policijske uprave so policisti že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj.

Lastniki hiše na Ajševici so po nedeljski vrnitvi domov ugotovili, da se je pri njih mudil nepovabljen gost. Takoj so poklicali policiste, ki so pri pregledu hiše potrdili, da je vanjo nedavno nekdo vlomil, a iz nje ni odnesel ničesar. Od očividcev so dobili informacije, da se nepridiprav ne more zadrževati prav daleč, zato so na Ajševico prišle še dodatne patrulje. Pregledali so bližnjo in širšo okolico ter kmalu zatem med vinogradi in travnikom našli moškega, ki je padel pod strmo, težko prehodno in nevarno brežino, visoko približno štiri metre in utrpel poškodbe noge in glave.

Foto: FB Slovenska policija

Hudo poškodovani vlomilec s policisti ni želel sodelovati. Oskrbeli so ga novogoriški reševalci, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Policisti so o dogodku obvestili tudi pristojne pravosodne organe. 34-letnega moškega bodo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja velike tatvine kazensko ovadili novogoriškemu tožilstvu.