Novogoriški podmladek navdušil: V DORNBERK PO FINALE

Foto: ML

Od četrtka do nedelje v Novi Gorici in Dornberku poteka zaključni turnir državnega prvenstva za košarkarje do 15 let. Novogoričani so v četrtfinalu v novogoriški mestni dvorani pred 500 bučnimi gledalci z 72-59 (16-8, 24-20, 24-18, 8-13) premagali Slovan iz Ljubljane in se zasluženo uvrstili v polfinale.

V današnjem polfinalu se bodo novogoriški košarkarji, ki so redni del prvenstva zaključili na tretjem mestu ob 16. uri v Dornberku pomerili z ekipo Grosuplja, ki je bila v prvem delu sezone uvrščena mesto više. V drugem polfinalnem obračunu, ki bo v Dornberku odigran ob 18.30 se bosta za finale udarila novomeška Krka in domžalski Helios.

Rezultati četrtfinalnih tekem: Helios – Petrol Olimpija 80-59, Grosuplje – Branik Maribor 105-81, Nova Gorica mladi – Slovan 72-59 ter Krka – Podčetrtek 80-75.

Foto: ML – Saša Ciani

“Najprej bi čestital fantom, ki so tekmo odigrali odlično, tako kot smo se dogovorili. Povedli smo takoj na začetku in čvrstemu nasprotniku nismo več dovolili, da bi se nam približal. Vzdušje v dvorani je bilo fenomenalno, za kar bi se rad zahvalil klubu, predvsem Marku Marcetiču in Juretu Pušnarju, ki sta prevzela skrb za organizacijo turnirja, jaz pa sem se lahko posvetil le pripravi ekipe. V polfinalu pričakujem izenačen dvoboj z Grosupljem. V prvem delu sezone smo pri njih na gostovanju izgubili, doma pa zmagali. Dobro se poznamo, spoštujemo nasprotnika, šli bomo na polno. Naj zmaga srce,” pravi trener mladih novogoriških košarkarjev do 15 let Jan Zavrtanik. Najboljši igralec tekme s Slovanom in slovenski reprezentant Saša Ciani, ki je dosegel 26 točk in prispeval 20 skokov ter 5 asistenc, je pred današnjim polfinalnim obračunom povedal: “Grosuplje ima kakovostno, dokaj visoko ekipo z dobrimi strelci. Pričakujem zanimivo in izenačeno tekmo. Naša prednost bodo zagotovo navijači, ki so se že na srečanju s Slovanom izkazali z izjemno podporo, za kar se jim zahvaljujem.”

Foto: ML

Finalni tekmi bosta v nedeljo, 13. maja 2018 v novogoriški mestni dvorani. Ob 16.00 bo na sporedu dvoboj za bronasto odličje, ob 18.30 pa še veliki finale za naslov državnega prvaka.

ML