Novogoriške strele brez finala: UDARILE IN OBSTALE

Foto: ML

V nedeljskem finalu zaključnega turnirja pokala Slovenije, ki poteka v Kanalu, se bodo pomerile kamniške in mariborske odbojkarice. Štajerke so gladko s 3-0 odpravile drugo kamniško ekipo, v pravi poslastici pa je bil Calcit po preobratu s 3-2 boljši od Gen-I Volleya. Danes bosta na sporedu polfinalna dvoboja v moški konkurenci. Ob 18.30 bo Salonit skušal presenetiti ACH Volley.

Foto: ML

Novogoriške strele so v dvoboj odlično krenile in uvodna dva niza zanesljivo na 21 oziroma 18 rešile v svojo prid. V nadaljevanju so slovenske podprvakinje prevzele pobudo in predvsem po zaslugi izjemnega servisa uprizorile izjemen preobrat.

Foto: ML

Zmagovalke druge polfinale tekme, ki se je odvijala v sijajnem vzdušju, je odločil “tie break”. Bolje so ga začele Kamničanke in si priigrale lepo prednost 10-5. Varovanke trenerja Vasje Samca se niso predale in nasprotnice pri 13. točki ujele, nato pa ubranile dve zaključni žogi. Tretjo so Kamničanke izkoristile in se z blokom Tine Kaker veselile uvrstitve v finale.

Foto: ML

Prvi moški polfinale bo danes ob 15.30, ko se bosta udarila Calcit Volley in Črnuče, v drugem ob 18.30 pa se bodo gostitelji zoperstavili favoriziranim Ljubljančanom. Finale deklet bo na sporedu jutri ob 17. uri, moški finale pa se bo začel ob 20-ih. Pokalni naslov branita ACH Volley Ljubljana in Nova KBM Branik.

ML