Novogoriška občina se je odrekla Kemometalu: NESPREJEMLJIVI POGOJI?

Foto: ML

Novogoriška mestna občina (MONG) si je znova premislila glede nakupa objekta bivšega Kemometala na Rejčevi ulici v Novi Gorici. Na predlog župana Klemna Miklaviča so svetniki februarja za nakup odobrili 405.000 evrov v proračunu, ker naj bi tam stanovanjski sklad gradil stanovanja, a si je župan znova premislil.

Kot smo že poročali, je Mercator novogoriški občini že lanskega julija ponudil del tamkajšnjih nepremičnin za 400.000 evrov. MONG je uveljavljanje predkupne pravice odklonila, ker še ni imela izdelane idejne rešitve za to območje. Februarja se je novogoriški župan Miklavič tik pred sejo odločil, da bi predkupno pravico občina vendarle uveljavila, ker bi Stanovanjski sklad tam uredil neprofitna stanovanja.

Foto: ML

Župan si je naposled znova premislil. Na občini pojasnjujejo, da je po proučitvi ponudbe in prejetih dopolnitvah, ponudba še vedno vsebovala nedoločljive pogoje, katerih možnost izpolnitve ni gotova ter pogoje, ki so bili za občino z vidika veljavnih predpisov nesprejemljivi. Objekt v lasti Mercatorja bo sedaj za 405.000 evrov kupila zasebna družba, katere imena pa v Mercatorju iz poslovnih razlogov še ne želijo razkriti.