Novogoriška občina prevzema remizo: OBNOVA Z EVROPSKIMI EVRI

Foto: ML

Mestna občina Nova Gorica se je z lastniki remize, družbo Immorent dogovorila, da ji bo odstopila stavbno pravico remize za 40 let. Občina bo stavbo obnovila z denarjem iz trajnostne urbane strategije, njena prihodnje vsebina pa zaenkrat še ni točno določena.

Foto: ML – Remiza je v zelo slabem stanju, zato obnova ne bo poceni
Stavba je v izjemno slabem stanju, zato obnova zagotovo ne bo poceni. Denar naj bi pridobili iz evropskih sredstev, na razpis pa bodo poleg remize prijavili še obnovo Cankarjevega naselja in gradnjo pokritega bazena.

 

Foto: ML – Gibanje v bližini remize je lahko tudi nevarno

Dogovor bo potrjen šele po izredni seji Mestnega sveta Nova Gorica, ki jo župan Matej Arčon napoveduje za prvo polovico tega meseca. Takrat naj bi tudi razkrili, kakšni so pogoji in predvsem odškodnina, ki jo bo morala novogoriška občina nameniti za ta projekt.

Foto: ML

Dokončnega dogovora o tem, kaj naj bi umestili v obnovljeno remizo, še ni. Zaenkrat so na novogoriški občini odločeni, da bi se v stavbo preselili Mladinski center, celotna ljubiteljska kultura, del Tehnološkega parka, t. i. cooworking in start up delavnice. Novogoriški župan Matej Arčon pravi, da so odprti tudi za druge predloge.

Uredništvo