Nogometaši Gorice so se poslovili od Evrope: PO SIRTAKIJU POLKA

Slovenski podprvaki so z 2-3 izgubili tudi povratno srečanje drugega predkroga Lige Evropa. Panionios se je predstavil kot boljša ekipa, ki si je napredovanje zagotovila že po 23 minutah, ko se je na semaforju izpisal rezultat 1-3. V nadaljevanju so Novogoričani poraz ublažili in se častno poslovili od letošnjega evropskega tekmovanja. Misli so že usmerjene proti Olimpiji.

GORICA – PANIONIOS 2:3 (1:3) – Vabljeni k ogledu golov

Foto Lado – Oba gola za Gorico je iz 11-metrovke prispeval Rifet Kapić
GORICA – PANIONIOS 2:3 (1:3)

Nova Gorica – Stadion v športnem parku, sodnik: Abdula (Ukrajina).

Strelci: 0:1 Lamprou (11.), 1:1 Kapić (13., 11-m), 1:2 Yesil (16.), 1:3 Lamprou (23.), 2:3 Kapić (67., 11-m).

Gorica: Sorčan, Celcer, Škarabot, Gregorič, Kapić, Filipović (od 56. Marinič), Kolenc (od 81. Humar), Grudina, Osuji, Žigon (od 68. Nagode), Curk.

Panionios: Kotnik, Oikonomou, Korbos, Lamprou (od 80. Guihoata), Yesil, Masouras (od 68. Saramantas), Hajsafi, Banana (od 60. Tapoko), Vlahos, Shojaei, Savvidis.

Rumeni kartoni: Filipović, Kolenc, Grudina; Masouras.

“Panioniosu čestitam za napredovanje. V teh dveh tekmah je bil boljši nasprotnik. Borili smo se po najboljših močeh in se častno poslovili od Evrope. Tudi soigralcem čestitam za predstavo. Veselim se teh dveh golov, še veliko bolj vesel pa bi bil, če bi se od evropskega tekmovanja poslovili z zmago. Grki znajo kaznovati vsako napako. Ko smo rezultat izenačili, sem še imel nekaj upanja, da bi lahko zrežirali preobrat, zatem pa je Panionios kar dvakrat zadel in dvoboj je bil dokončno odločen,” pravi dvakratni strelec na sinočnji tekmi Rifet  Kapić, ki je svoje misli že usmeril v nedeljsjki derbi 2. kroga državnega prvenstva, ko v Športni park prihaja Olimpija: “Ritem tekem je naporen, a mi si želimo napredovanja kot ekipa oziroma posamezniki, zato nas to ne sme motiti. Sedaj se moramo osredotočiti na prvenstvo, kjer imamo tudi v novi sezoni ambiciozne načrte. V nedeljo nas čaka težka tekma, a mi si želimo zmage. Utrujenost po evropski tekmi bo prisotna, a pomembno je, da bomo stoodstotni v naših glavah. Nadejamo se tudi podpore naših navijačev.” O morebitnem odhodu iz Gorice pa je bil Rifet Kapić zelo kratek: “Sem član Gorice. Tu mi je zelo všeč. Nič mi ne manjka. Če pa se bo ponudila priložnost, da bi se preselil v kakšen klub, kjer bi lahko napredoval in mi bo ND Gorica dovolila odhod, pa bom tega vesel.”

ML