Nižji komunalni prispevek v občini Šempeter-Vrtojba

Foto: ML

Zaradi spremenjene prostorske oz. gradbene zakonodaje je tudi občina Šempeter-Vrtojba prilagodila svoj odlok o odmeri komunalnega prispevka. Slednji bodo nižji od 25 do 30 odstotkov.

V šempetrsko-vrtojbenski občini so višino komunalnega prispevka nazadnje določili pred sedmimi leti. Z novim odlokom bodo investitorji oz. graditelji stanovanjskih in drugih objektov plačevali od 25 do 30 odstotkov nižje komunalne prispevke.

Župan Milan Turk pojasnjuje, da je znižanje botrovalo primerjavi s sosednjimi, zlasti pa z novogoriško občino. Zaradi znižanja ne pričakuje bistvenih sprememb, saj v zadnjem obdobju v občini niso zbrali veliko komunalnih prispevkov. Novogradenj je manj, podjetja, ki so se odločala za investicijo so v veliki meri odkupila že obstoječe prostore in jih obnovila, s prenovo pa jim ni bilo potrebno plačati novega komunalnega prispevka. Nižji komunalni prispevek prinaša manj denarja za gradnjo novih komunalnih infrastruktur, opozarja župan Milan Turk.

Foto: ML

V občini Šempeter-Vrtojba trenutno nimajo ravno veliko stavbnih zemljišč, ki so namenjena stanovanjski gradnji. V prihodnjih letih pričakujejo več novih stanovanj na območju Lade.