Neuspešen rop trgovine v Vipavi: KRIK BLAGAJNIČARKE

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Neznani storilec je včeraj med nakupovalnimi policami trgovine v Vipavi izbral nekaj izdelkov in se nato napotil proti blagajni. Tam je od uslužbenke zahteval gotovino in svojo grožnjo podkrepil z večjim nožem. Pogumna blagajničarka ga je prepodila s kričanjem.

Neznani storilec je star med 40 in 45 let, visok je približno 175 centimetrov in atletske postave. V času kaznivega dejanja je bil oblečen v temnejšo bundo in hlače, obute je imel športne copate, na glavi pa je nosil črno kapo.

Med poskusom ropa je bilo v trgovini več kupcev. Ropar je brez plena zbežal neznano kam. Policisti Policijske postaje Ajdovščina nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin kaznivega dejanja in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Foto: FB Slovenska policija

Policisti naprošajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede poskusa ropa prodajalne v Vipavi imeli kakršnekoli koristne informacije, da jih sporočijo na Policijsko postajo Ajdovščina, pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200 oz. pokličejo najbližjo policijsko postajo.