Nesrečna bližnjica za Nemca: S SKALO PO STRMEM BREGU

Foto. Pixabay

Na Kobariškem se je žal pripetila še ena nesreča. Pri vasi Trnovo ob Soči se je 20-letni nemški državljan pri vzponu prijel za večjo skalo, a se je ta izruvala in s seboj približno deset metrov po strmem bregu skotalila Nemca, ki je bil po padcu nekaj časa v nezavesti. Po prvih podatkih naj bi si poškodoval glavo in dobil več udarcev v različne dele telesa.

Mladenič se je s skupino še petih nemških državljanov odpravil po ustaljeni poti do reke Soče, kjer je vstopno-izstopno mesto za športno plovbo Trnovo 2, so sporočili iz novogoriške policijske postaje. Zaradi nevihte so se tuji turisti začeli vračati po bližnjici izven ustaljene poti, kjer je pri vzponu po strmem pobočju prišlo do nesrečnega padca.

Poškodovanega so kolegi takoj prenesli v bližnjo vas Trnovo ob Soči, kjer so ga nato zdravniško oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Tolmin. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali do Kobarida, kjer so ga prevzeli člani dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Poleg bovških policistov in tolminskih reševalcev so na kraju nesreče posredovali tudi gorski reševalci iz Tolmina.

Uredništvo