Nespremenjena cena goriv: ŠE NAPREJ EVRO ZA LITER

Foto: Pixabay

Tudi v naslednjem 14-dnevnem obdobju ostajata regulirani ceni pogonskih goriv nespremenjeni. Vlada je sicer zvišala trošarino za bencine in znižala trošarino za plinsko olje za pogon, a bo kljub temu tako cena 95-oktanskega bencina kot cena dizelskega goriva še naprej en evro za liter.

Vlada je trošarine v zadnjih mesecih večkrat zapored znižala. Z minimalnimi trošarinami vlada blaži gospodarsko krizo, pojasnjujejo na finančnem ministrstvu.

Na včerajšnji dopisni seji je vlad RS sprejela spremenjeno uredbo o določitvi zneska trošarine za energente, ki bo začela veljati v torek in s katero se bo trošarina za bencine zvišala z 0,37987 evra na liter na 0,38051 evra na liter, trošarina za plinsko olje za pogon oz. dizelsko gorivo pa se bo znižala z 0,34663 evra na liter na 0,34523 evra na liter.

Foto: Pixabay

Kljub spremembi pri trošarinah bosta ceni obeh energentov na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest tudi v prihodnjem 14-dnevnem obdobju ostali pri enem evru za liter, kolikor znašata od 7. aprila.