Negovalni covid-19 oddelek v šempetrski bolnišnici: ZA OKUŽENE BREZ SIMPTOMOV

Foto: ML

V šempetrski bolnišnici so vzpostavili negovalni covid-19 oddelek, ki je namenjen zdravstveni negi oskrbovancev socialnovarstvenih zavodov, ki so jim potrdili okužbo s koronavirusom, a ne kažejo simptomov.

Kot je pojasnil v. d. direktorja bolnišnice Ernest Gortan, bodo v oddelku nameščeni začasno, dokler v domu ne vzpostavijo rdeče cone. Doslej še niso sprejeli nobenega takega oskrbovanca, pravi Gortan.

Stanje v Centru starejših Pristan v Vipavi, edinem severnoprimorskem domu starejših, kjer so potrdili okužbo z novim koronavirusom, se je na srečo umirilo. V zadnjih dneh niso zabeležili nobene nove okužbe stanovalcev oziroma zaposlenih v centru. Trenutno je okuženih 24 ljudi iz doma, od tega 15 stanovalcev, osem zaposlenih in en zunanji sodelavec. Vsi se dobro počutijo, tudi stanovalci, ki so jih prepeljali v bolnišnice ter sedem nastanjenih v rdeči coni v centru. V bolnišnici do nadaljnjega ostaja sedem stanovalcev centra, od tega so jih pet sprejeli na infekcijski kliniki v Ljubljani, dva pa so prepeljali v mariborski UKC.

Foto: Pixabay

Ob koncu tega tedna v vipavskem Pristanu ne bodo opravili novih testiranj. Po dogovoru z epidemiologom bodo vse stanovalce in zaposlene ponovno testirali ob koncu prihodnjega tedna. Ob tem pa upajo, da bodo prvi stanovalci in zaposleni tudi ozdraveli in zapustili rdečo cono ali bolnišnico.