5 zlatih, 11 srebrnih ter 3 bronasta priznanja za najboljše inovatorje v Goriški regiji

Foto: Pixabay

Severno Primorska gospodarska zbornica pri GZS je v Novi Gorici podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Podelili so pet zlatih, 11 srebrnih in tri bronasta priznanja.

Štiri z zlatim priznanjem nagrajene regionalne inovacije so se uvrstile na nacionalno tekmovanje. Nagrade na nacionalni ravni bodo podeljene 20. septembra na Dnevu inovativnosti.

Priznanja za najboljše inovacije v regiji so prejeli Pipistrel Vertical Solution iz Ajdovščine z letalom Virus SW 128, Kolektor Mobility s tesno obrizganim statorjem elektromotorja oljne črpalke za hibridni avtomatski menjalnik z dvojno sklopko, šempetrski Mahle Electric Drives Slovenija z zaganjalnikom AZF HD za kamionsko industrijo in podjetje Glossiq, ki je za inovacijo Glossiq – virtualni pomočnik v svetu lepote prejel še priznanje za Inovacijski izziv 2022: Z inovacijami presegamo meje.

Na letošnjem razpisu je sodelovalo več kot 56 inovatorjev in osem skupin z 19 inovacijami. Na dosedanjih razpisih je skoraj 800 inovatorjev in 33 inovacijskih skupin prijavilo kar 236 inovacij, podelili pa so 83 zlatih, 103 srebrnih in 50 bronastih priznanj.

Na prireditvi so zbrane nagovorili predsednik upravnega odbora Severno Primorske gospodarske zbornice pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) in predsednik uprave Salonit Anhovo Julijan Fortunat, izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček, podžupan Mestne občine Nova Gorica Sašo Kogovšek in direktorica Urada RS za intelektualno lastnino Karin Žvokelj.