Na vipavski hitri cesti testna protivetrna zaščita: STOP BURJI

Foto: ML

Dars je z novogoriško družbo Projekt podpisal pogodbo za svetovalne in inženirske storitve za izvedbo dodatnih protivetrnih ukrepov na hitri cesti Razdrto-Vipava-Ajdovščina.

Načrtovana tri testna polja v skupni dolžini okrog 1,6 kilometra nameravajo postaviti prihodnje leto. Vrednost projekta je 609.738 evrov z DDV.

Foto: ML

V začetku prihodnjega leta, ko bodo vremenske razmere dovolj ugodne, se bo nadaljevala tudi obnova dotrajanega vozišča vipavske hitre ceste. To bo obnavljala novogoriška družba Kolektor CPG v sodelovanju s CPK Koper, ki se je edina prijavila na javni razpis. Vrednost del znaša skoraj 12,4 milijona evrov. Del hitre ceste med Ajdovščino in Selom je bil obnovljen poleti. Prihodnje leto bodo obnovili skoraj osem kilometrov vozišča.

V sklopu obnovitvenih del bodo obnovili tudi dotrajano vozišče priključka Ajdovščina, na mostovih in podvozih bodo poleg asfalta zamenjali hidroizolacijo, na viaduktu Lijak pa dilatacije. Razširili in podaljšali bodo obstoječe odstavne niše, smerni vozišči pa bodo ločili z betonsko varovalno ograjo, kar bo omogočalo višjo raven varovanja.

Uredništvo