Na reliju v Novi Gorici je zmagal Nikolaj Grjazin: RUSKI MLADENIČ BREZ KONKURENCE

Foto: FB Rally NG

19-letni ruski voznik z latvijsko licenco Nikolaj Grjazin (Škoda Fabia R5) je zanesljiv zmagovalec relija Nova Gorica. Najboljši Slovenec je bil Rok Turk (Peugeot 208 R5), ki je v skupnem seštevku zasedel peto mesto. AMD Gorica je dirko pripravil šestič. Zdaj že uveljavljena mednarodna prireditev je tokrat štela tudi za evropski reli pokal.

V petek in včeraj je v Novi Gorici in okolici potekal reli za državno prvenstvo. V močni mednarodni konkurenci, na startnem seznamu je bilo več kot sto posadk, je že po prvem dnevu status favorita upravičil Rus Grjazin. V petek je odlično kazalo Turku, ki je bil na drugem mestu, a je včeraj izgubil tri mesta in tekmovanje zaključil na petem.

Foto: FB Rally NG

Grjazin in sovoznik Jaroslav Federov sta v velikem slogu dobila 6. Petrol reli v Novi Gorici. Najhitrejša sta bila v vseh 12 hitrostnih preizkušnjah. Na drugo stopničko se je povzpel Italijan Claudio De Cecco (Hyundai i20 R5), ki tekmuje tudi v slovenskem državnem prvenstvu, na tretjo pa njegov rojak Federico Laurencich (Ford Fiesta R5).

“Razumljivo sem zadovoljen z vožnjo. V petek smo imeli na voljo boljše razmere, ker je bilo ves čas suho in ni bilo težav z izbiro gum. Včeraj so bile razmere precej bolj spremenljive. Nekajkrat sem izbral napačne gume, navkljub temu pa nisem izgubil preveč časa. Ceste so bile zelo lepe in raznovrstne. Nekaj odsekov je bilo hitrih, imeli pa smo tudi nekaj bolj zavitih odsekov ter skokov,” je po zmagoslavju povedal Nikolaj Grjazin.

Foto: FB Rally NG

V slovenskem državnem prvenstvu sta bila na vrhu De Cecco in Turk, v prvo deseterico relija pa sta se prebila še Aleks Humar in Denis Mrevlje (oba Peugeot 208 R2). Aktualni državni prvak Humar se je moral zadovoljiti z zmago med dvokolesno gnanimi dirkalniki. Mrevlje je za Humarjem v cilju zaostal dobro minuto, obdržal pa 4,5 sekunde prednosti pred skupno 11. Grego Premrlom (Citroen DS3 R3T).

Uredništvo