Na primorskem derbiju brez zadetkov: MREŽI STA ZNOVA MIROVALI

Foto: ML

Včerajšnji primorski derbi 27. kroga prve slovenske nogometne lige med četrtouvrščeno Gorico in šestouvrščenim Koprom se je še drugič zapored zaključil brez zadetkov. V prvem, bolj taktičnem in manj zanimivem polčasu ni bilo pravih priložnosti, v nadaljevanju pa je okrog 1.000 gledalcev spremljalo zanimivejši nogomet.

V 48. minuti se je po napaki Matije Bobna sijajna priložnost ponudila nekdanjemu reprezentantu BiH Senijadu Ibričiću, a je mojstrsko reagiral Grega Sorčan. V nadaljevanju so bili v napadu aktivnejši in nevarnejši belo-modri, a žoge niso uspeli spraviti za hrbet zanesljivega Marijan Antolovića. Še tretjič v tej sezoni se je primorski derbi zaključil brez zmagovalca.  Koprska uspešna serija prvenstvenih gostovanj v novogoriškem Športnem parku se je tako podaljšala na sedem tekem. V tem obdobju so rumeno-modri kar petkrat zmagali, zadnji dve srečanji pa remizirali. Zadnje domače zmage proti prvoligašu z obale so se belo-modri veselili že kar daljnega 26. oktobra 2013, ko so bili boljši s 3-0.

Foto: ML – Miran Burgič je v drugem polčasu zapravil lepo priložnost; žoga je končala preko vrat Marijana Antolovića

Očitno nam Koprčani v zadnjem obdobju ne ležijo. Igrali so brez pravega napadalca. Čeprav smo imeli v drugem polčasu vsaj tri lepe priložnosti, pa smo na koncu lahko zadovoljni tudi s točko. Kot radi rečejo Italijani, pomembno je da se lestvica premika,” je po tekmi dejal goriški trener Miran Srebrnič. Njegov kolega na klopi Koprčanov Igor Pamić je bil s točko prav tako zadovoljen: “Eni in drugi smo v dvoboj krenili previdno. Fantje so po nepričakovanem domačem porazu s Krškim dobro reagirali v smislu borbenosti in posesti žoge. Pozna se nam, da igramo brez pravega napadalca. Bodimo iskreni, nam je bilo najpomembneje, da tekme ne izgubimo. Igra se bo pozabila, ostal bo rezultat. Pomembno je, da ostajamo v igri za želeno 4. mesto.

RUSKI PODJETNIK PRVOAPRILSKA POTEGAVŠČINA

Včerajšnji članek z naslovom Nov stadion in liga prvakov je bil le prvoaprilska potegavščina. Na nov, sodobnejši nogometni stadion bodo morali ljubitelji nogometa na Goriškem še vsaj nekoliko časa počakati. Podjetnika, bodisi iz Rusije, Kitajske… ali Slovenije, ki bi bil pripravljen vlagati v goriški nogomet ter turizem še ni na vidiku. Kdo ve, morda pa se bo čez kakšno leto le našel… V vsakem primeru verjamemo, da se bosta tako nogomet kot tudi turizem na Goriškem še naprej uspešno razvijala.

ML