V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 858 klicev. Med 364 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 39 prometnih nesreč, 34 kršitev javnega reda in miru ter 58 kaznivih dejanj.

V 35 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 4 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Ob 3.32 je v naselju Murski Petrovci, občina Tišina, prišlo do prometne nesreče osebnega vozila. Gasilci PGD Murska Sobota so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Ob 12.28 sta na regionalni cesti Prebold–Vransko pri odcepu za Orlo vas, občina Prebold, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nevtralizirali razlite motorne tekočine, odklopili akumulatorja, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa ter prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev SB Celje. Oseba je bila prepeljana v SB Celje.

Včeraj, okoli 14. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi prekratke razdalje trčila v vozilo, ki se je pred njo ustavilo zaradi razmer v prometu. Pri tem se je udeležena voznica lažje telesno poškodovala.

Včeraj, okoli 15. ure se je na lokalni cesti med Grosupljem in Ivančno Gorico zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste, vozilo pa je trčilo v drevo. Pri tem se je lažje telesno poškodoval potnik v vozilu.

Ob 14.56 je na regionalni cesti Grosuplje–Ivančna Gorica, pri naselju Spodnje Blato, občina Grosuplje, osebno vozilo zapeljalo v jarek, trčilo v drevo in zagorelo. Gasilci PGD Grosuplje, Gatina, Veliko Mlačevo in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pogasili polno razvit požar na vozilu, nudili pomoč poškodovanima osebama in eno od njiju prenesli do reševalnega vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 20 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Ob 13.10 je na Malih Golakih, občina Ajdovščina, pohodnika obšla slabost. Gorski reševalci GRS Tolmin skupina Ajdovščina so pohodnika oskrbeli in prenesli v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP ZD Ajdovščina in ga prepeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 16.53 sta se v bližini naselja Zadlog, občina Idrija, pri sestopu iz Špičastega vrha zaradi megle izgubila pohodnika. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Tolmin – skupina Idrija, ki so pohodnika vodili preko mobilnega telefona. Do prihoda gorskih reševalcev na kraj, so jih že nepoškodovane v dolino pripeljali svojci.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 18 poškodovanj tuje stvari, 17 vlomov, 13 tatvin, 6 povzročitev telesne poškodbe, 3 grožnje ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 76 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer vseh 76 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Turčije (27), Sirije (19) in Maroka (10).

Spletno uredništvo