Na Goriškem številni izstopi iz stranke DeSUS: ZA OBLAST IN NE DOBRO LJUDI

Foto: FB Aleš Dugulin

Odstopi članov DeSUS-a, ki se ne strinjajo z aktualnim vodenjem stranke, se vrstijo tudi na Goriškem.

V preteklem tednu naj bi odstopilo kar 19 članov mestnega odbora Nova Gorica, na čelu s predsednikom Alešom Dugulinom, ki je odstopil tudi z vseh funkcij v stranki. Bil je član njenega izvršnega odbora, predsednik novogoriškega mestnega odbora in član pokrajinskega odbora DeSUS severne Primorske.

Odstopna izjava Aleša Dugulina

Pozdravljeni! Prejel sem gradivo za izredno sejo Izvršnega odbora DeSUS za ta četrtek. Ob prebiranju dnevnega reda sem se naravnost zgrozil nad vsebino. Metode, ki se jih uporablja v tej stranki so kratko malo rečeno sprevržene. In to naj bo demokratična stranka upokojencev? Poslanca Roberta Polnarja, ki je bil cel dosedanji mandat korekten in vsebinsko naravnan bi predlagali za izključitev? In to kar tako, na lepe oči, ker je užalil nekoga, ki se mu še vedno reče “novi – stari” predsednik. Kaj bi lahko potem rekli na to, kar se je dogajalo z nekdanjo predsednico dr. Aleksandro Pivec? A je ona kadarkoli prišla z idejo, da se poslance izključi, ker imajo drugačen pogled kot predsednik? Seveda, za vas je edina opcija diktatura, oziroma če se ne strinjaš pa izključitev.  Žal se ne zavedate ali pa se očigledno sprenevedate, da ne vidite, kako mnogi člani zapuščajo to stranko. Nekateri odhajajo na glas, mnogi pa odhajajo potiho tako, da niti ne pošiljajo odstopnih izjav. Ker sem bil vedno pokončen človek, v te vaše umazane igre ne pristajam, zato vas na tem mestu pozdravljam in nepreklicno izstopam iz vseh funkcij in stranke DeSUS. Naj vam sporočim, da z mano gre večina članstva mestnega odbora Nova Gorica. Upam, da vas bodo upokojenci spregledali in videli, da se vam gre samo za oblast in ne za dobro ljudi.

Aleš Dugulin je pojasnil, da bo v novogoriškem mestnem svetu kot samostojni svetnik še naprej deloval v dobrobit Goriške. Po odstopu nekdanje prejšnje Aleksandre Pivec je DeSUS zapustila tudi podpredsednica Anita Manfreda, ki sedaj v Občinskem svetu Občine Šempeter-Vrtojba deluje kot neodvisna svetnica.