Na Goriškem obilnejše padavine z nalivi: ORANŽNO OPOZORILO

Foto: Pixabay

Ponoči in jutri bodo Slovenijo zajele obilnejše padavine z nalivi. V zahodnem, južnem in deloma osrednjem delu države bo predvidoma padlo od 50 do okoli 100, drugod pa od 20 do okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter, poroča Agencija RS za okolje (Arso), ki je za zahodni in osrednji del države izdala oranžno opozorilo.

Zaradi obilnejših padavin bodo jutri zjutraj reke po Sloveniji začele naraščati in čez dan dosegle velike pretoke. Največje pretoke bodo dosegle v večernih urah in v noči na sredo. Ob tem lahko pride do razlivanj posameznih vodotokov. Gladina morja bo v torek ob jutranji plimi povišana.

Torek bo že od jutra oblačen s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte z nalivi. V večjem delu države bodo najvišje dnevne temperature od 13 do 17, na Primorskem okoli 20 stopinj Celzija.

Foto: Pixabay

V sredo bo prevladovalo oblačno vreme, tudi nekaj sonca bo. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo v sredo občasno rahlo deževalo, drugod bo prevladovalo oblačno vreme, občasno bo psijalo tudi sonce. V drugi polovici tedna pričakujemo še dve deževni fronti. Ozračje se bo ohladilo.