Na Goriškem je gorelo: STARA HIŠA V BUDANJAH

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Včeraj so imeli gasilci na Goriškem veliko dela. V Budanjah je zagorela zapuščena hiša, na Bovškem gradbeni stroj, na Kobariškem pa suha trava, ki jo je zanetila strela, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Včeraj v zgodnjih jutranjih urah je v kraju Budanje v ajdovski občini zagorelo na stari zapuščeni hiši. Plameni so zajeli ostrešje hiše. Gasilci GRC Ajdovščina so požar pogasili ter zavarovali bližnjo hišo, da se požar ne bi razširil nanjo.

Ob 10.40 je pri kraju Log pod Mangartom v občini Bovec v strugi gorel gradbeni stroj. V akciji gašenja in odpravljanja posledic so sodelovali gasilci PGD Bovec in Log pod Mangartom, ki so požar pogasili ter s površine vode odstranili iztekla gorivo in hidravlično olje. Zbrani odpadki so varno uskladiščeni in pripravljeni za odvoz na uničenje.

Foto: FB PGD Ajdovščina

Ob 10.24 je na južnem pobočju Krasjega Vrha v občini Kobarid ponovno zagorelo na območju, kjer je ob neurju udar strele zanetil požar. Gasilci GZ Kobarid in PGD Tolmin so se trudili omejiti požar, ki je zajel večjo površino suhe trave, a jim tudi ob pomoči helikopterja Slovenske vojske to ni uspelo. Zaradi teme in težko prehodnega terena so prekinili z aktivnostmi. Z gašenjem so nadaljevali v današnjih jutranjih urah, pomagal pa jim je tudi helikopter Slovenske vojske.

Uredništvo