Na Bovškem umrla slovaška motorista: TRAGIČEN OBISK POSOČJA

Foto: Pixabay

Na cesti v bližini vasi Soča sta umrla 59-letni motorist in njegova leto mlajša sopotnica, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica. V nesreči sta utrpela tako hude poškodbe, da jima ni bilo mogoče pomagati.

59-letni motorist se je skupaj z leto mlajšo sopotnico peljal drugi v skupini petih slovaških motoristov od vasi Soča proti Trenti. Ko je začel prehitevati avtodom nemške registracije, ki ga je vozil 55-letni voznik, je med vožnjo v desni ovinek izgubil nadzor nad motorjem. Padel je na bok in s sopotnico z motorjem drsel proti varovalnim kamnom na levi strani ceste, kamor sta oba zadela. Žal sta utrpela tako hude poškodbe, da je zdravnica lahko le potrdila smrt obeh motoristov. Odredila je tudi sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na inštitutu za sodno medicino.

Foto: FB Slovenska policija

Na severnoprimorskih cestah je letos v prometnih nesrečah umrlo že devet ljudi, v vseh dvanajstih mesecih lanskega leta pa 14. Pred dobrima dvema tednoma se je pred Trnovim ob Soči zgodila tragična nesreča, v kateri sta življenje izgubila avstrijska motorista. Najhujša nesreča se je v Posočju zgodila sredi aprila, ko so v drevoredu pri Starem selu pri Kobaridu življenje izgubili trije domačini.