Na Bovškem umrl 55-letnik s Ptuja: POŽAR ZANETIL POKOJNI?

Foto: Pixabay

Požar, ki je v soboto ponoči zajel montažno stanovanjsko hišo v Žagi na Bovškem je najverjetneje zanetil 55-letni moški z območja Ptuja s pomočjo plinske jeklenke v prvem nadstropju hiše, ugotavljajo novogoriški kriminalisti. Pri tem je moški izgubil življenje.

Policija je o dogodku obvestila tudi novogoriško okrožno državno tožilstvo in tamkajšnjega preiskovalnega sodnika, ki je odredil sodno obdukcijo in identifikacijo trupla, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Požar je pogasilo 44 prostovoljnih gasilcev iz treh društev, ki so po končanem gašenju v stanovanjskem objektu na tleh v hodniku našli deloma zoglenelo moško truplo. Med pregledom so dobili tudi ožgano plinsko jeklenko, ki so jo odnesli iz hiše in ustrezno zavarovali. Požar je na hiši povzročil materialno škodo v višini okrog 50.000 evrov.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Glede na okoliščine najdbe trupla obstaja zelo velika verjetnost, da je v požaru izgubil življenje 55-letni moški z območja ptujske občine, kar bo dokončno potrjeno po obdukciji, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.