Na Bevkovem trgu otvoritev drsališča in prižig lučk: PERLA Z DIGITALNO VOŠČILNICO

Foto: Pixabay

Danes bodo na Bevkovem trgu v Novi Gorici otvorili drsališče ter prižgali lučke na novoletni jelki. Na pročelju igralniško-zabaviščnega centra Perla bo med božično-novoletnimi prazniki zaživela največja digitalna voščilnica, ki se bo na silvestrovo spremenila v varen digitalni ognjemet. Za okrasitev mesta bodo letos poskrbeli dijaki likovne gimnazije iz Nove Gorice.

Foto: ML

Novost letošnjega prazničnega decembra v mestu vrtnic predstavlja največja digitalna voščilnica, velikosti 22 krat 16,5 metra, ki bo v petek, 8. decembra, ob 17. uri zaživela na pročelju hotela Perla. Gre za sodobno projekcijsko tehniko, t. i. video-mapping, ki združuje arhitekturo, avdio-video tehnologijo in oblikovanje, pravi predstavnica za odnose z javnostmi v družbi Hit, Lavra Peršolja Jakončič.

Foto: ML

Tretje leto zapored bo na sporedu knjižni sejem Knjige pod jelkami, ki ga pripravlja Društvo humanistov Goriške. Obiskovalcem bo na voljo tudi tržnica domačih dobrot, ki bo tudi letos nadomestila tradicionalni božični sejem.

Foto: Pixabay

Praznične vsebine novoletne voščilnice bodo z zmogljivim projektorjem prenesli na površino pročelja nad glavnim vhodom centra, ki se bo spremenilo v dinamičen in navidezno večdimenzionalen video zaslon, velikosti več kot 360 kvadratnih metrov. Voščilnica bo mimoidoče razveseljevala vsak dan med 17. in 24. uro, še posebej praznično pa bo ob polnočnem odštevanju na silvestrovo, ko se bo voščilnica spremenila v digitalni ognjemet.

Uredništvo