Muca CUPatarica odpira vrata: PROJEKT PRIHODNOSTI

Foto: FB MONG

Včeraj so na nekdanjem maloobmejnem prehodu z Italijo v Solkanu odprli center uporabnih predmetov Muca CUPatarica, v katerem bodo stari in prenovljeni predmeti našli novo vrednost in lastnike.

“To je eden izmed projektov prihodnosti,” pravi pobudnica centra uporabnih predmetov Ana Jug. V njem bodo zbirali vse še uporabne predmete, ki jih ljudje ne potrebujejo več in jih lahko zamenjajo za druge uporabne predmete. Nekatere predmete pred oddajo novim lastnikom popravijo, druge predelajo, iz odsluženih predmetov pa naredijo nove izdelke.

Novogoriški center uporabnih predmetov so uredili v hišici na slovensko-italijanski meji, kjer je bila nekoč mejna kontrola. Stavbo jim je namenila novogoriška občina, prenoviti pa so jo pomagali dijaki novogoriške likovne gimnazije.

Dobrodošlico centru je na današnji otvoritvi zaželel tudi goriški župan Rudolfo Ziberna, ki je prepričan, da bo center služil tudi Goričanom. Zato je njegova postavitev na državni meji dobrodošla in simbolična, je še prepričan.

Foto: FB MONG

V centru uporabnih predmetov, ki so ga prav tako simbolno poimenovali po popravljalki starih copat Muci Copatarici, še upajo, da bodo lahko v prihodnje zaposlili nekoga, ki bo skrbel za center in njegovo vsebino.