MONG objavila javni razpis: 3,9 MILIJONA EVROV

Foto: Pixabay

Mestna občina Nova Gorica (MONG) je objavila javni razpis, s katerim išče nadzornika in inženiring za nadzor gradnje pokritega 25-metrskega bazena v Športnem parku v Novi Gorici.

Razpis je odprt do 8. marca, občina pa v tem času izdeluje dokumentacijo, ki jo potrebujejo za kasnejši razpis in izbiro najboljšega izvajalca. Za stavbo in ureditev notranjega bazena naj bi namenili dober milijon evrov iz letošnjega občinskega proračuna, celotna vrednost bazena in ureditve Športnega parka pa bo skupaj z DDV stala 3,9 milijona evrov.

V pokritem objektu bosta velika plavalna površina, široka 20,5 metra in dolga 25 metrov, ter mali bazen dimenzij štiri krat 7,4 metra. Večji bazen bo globok od 1,35 metra do dveh metrov, manjši pa 70 centimetrov in bo namenjen učenju plavanja, vadbi v vodi, gibalno oviranim in podobnim dejavnostim. Projekt sta izdelala arhitekta Dario Debernardi in Aleksander Bizjak iz koprskega projektivnega podjetja Studio Galeb.

Foto: Športni zavod NG

Po besedah župana MONG Mateja Arčona bo zelo pomembna odločba ministrstva, na podlagi katere bo občina pridobila evropska sredstva za projekt.  Za gradnjo pokritega bazena ter obnovo ožjega mestnega območja bo občina iz celostnih teritorialnih naložb pridobila sedem milijonov evrov, dodaja novogoriški župan.

Pokrito kopališče s skupaj 2.600 kvadratnimi metri uporabnih površin bo lahko hkrati sprejelo okrog 270 uporabnikov. V pokritem bazenu ne predvidevajo tribun za gledalce, tako da ne bo primeren za pomembnejša plavalna tekmovanja.

Uredništvo