Mlekarni Planika posebna nagrada za inovativnost: SPODBUJANJE LOKALCEV

Foto: Pixabay

Inštitut za nutricionistiko je Mlekarni Planika podelil posebno nagrado za inovativnost, ker spodbuja lokalno pridelavo in predelavo živil. V Ljubljani so predstavili najbolj inovativna živila, ki jih proizvajajo v  Sloveniji in so bila ponujena na tržišču v zadnjem letu. Nagrade si je prislužilo šest različnih živil in ena linija.

Projekt sofinancira ministrstvo za zdravje v okviru nacionalnega programa o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje Dober tek Slovenija.
Foto: Pixabay

Inštitut za nutricionistiko je nagrade podelil četrto leto. Na razpisu za tokratni izbor je strokovna skupina na inštitutu obravnavala 62 predlogov. Približno polovico so jih podali potrošniki, preostalo polovico pa proizvajalci. Med predlaganimi sta dve tretjini izdelkov dosegli ugodno oceno za prehransko sestavo in se uvrstili v nadaljnjo obravnavo, kjer so upoštevali še druge vidike inovativnosti, vključno s poreklom surovin, okoljskim vplivom in senzorično oceno. Med predlogi so nato izbrali najboljša živila v posameznih kategorijah.

Priznanja za najbolj inovativna živila leta 2018 so prejeli:  Spar Slovenija za pecivo Kalčko, Žito za Konopljin toast, podjetje Moleum za Ajdove testenine s pšeničnimi kalčki, Mlekarna Krepko za Bio jogurt z aronijo, Presad za Bio zelenjavni sok iz rdeče pese, Pivovarna Laško Union za linijo izdelkov

Foto: Pixabay

Inštitut proizvajalcem nagrajenih živil omogoča brezplačno uporabo posebnega znaka projekta tako pri označevanju kot pri oglaševanju nagrajenih živil. Mlekarna Planika bo lahko znak uporabljala na promocijskih gradivih pri predstavitvah podjetja.

Uredništvo