V veliki sejni sobi Občine Ajdovščina so danes zasedali mladi parlamentarci iz ajdovskih in vipavskih osnovnih šol na 34. medobčinskem otroškem parlamentu. Letošnji otroški parlament nadaljuje temo lanskega – duševno zdravje otrok in mladih.

 

Mlade parlamentarce sta na začetku zasedanja pozdravila visoka predstavnika obeh občin – Ajdovščino je zastopala direktorica občinske uprave Mojca Remškar Planinc, Vipavo pa župan mag. Anton Lavrenčič. Oba sta mladim položila na srce, naj se veliko pogovarjajo – med seboj, s svojimi učitelji, mentorji, starši, saj je to zagotovo pot do dobrih informacij in do odgovorov na njihova vprašanja in dileme. Uvodoma pa je šolarje nagovorila predsednica Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina Kristina Valič, društvo je namreč organizator vsakoletnega dogodka.

Več o tem lahko preberete na spletni strani Občine Ajdovščina.

V sredo, 27. marca, bo prav tako v Ajdovščini zasedal Regijski otroški parlament. Predstavniki regijskega parlamenta pa bodo nato 8. aprila zastopali mlade iz naše regije na 34. nacionalnem parlamentu, ki bo potekal v prostorih Državnega zbora RS.

Spletno uredništvo,

Vir: https://www.ajdovscina.si/