Miran Srebrnič: Cilj je jasen, vsako tekmo na nož!

Foto: ML

Včeraj se je začel drugi del sezone v drugi nogometni ligi, kjer po jesenskem delu prvenstva najbolje kaže nogometašem Gorice. Varovanci Mirana Srebrniča bodo v pomlad krenili na Koroškem, kjer jih danes ob 14.30 čaka tradicionalno neugodno gostovanje pri Fužinarju.

Uvodno tekmo 19. kroga sta včeraj odigrala Triglav in Beltinci. Drugouvrščeni Kranjčani so zmagali z 2-0 in se tako s tekmo več vodilni Gorici približali na dve točki zaostanka.

Mislim, da smo dobro pripravljeni. Sicer smo imeli v pripravljalnem obdobju tudi nekaj težav s poškodbami in boleznimi, tako da nekateri še niso stoodstotni,“ pravi goriški trener Miran Srebrnič, ki je ekipo navkljub črnogledim napovedim v poletnem obdobju zasluženo popeljal do jesenskega naslova. Novogoričani so v prvem delu sezone vknjižili največ zmag (15), le začeli in zaključili so s porazom, vmes pa remizirali z Beltinčani. Če je bil uvoden poraz v Kranju morda celo pričakovan, čeprav glede na prikazano igro nezaslužen, pa je bil zadnji na domači zelenici proti zadnjeuvrščeni Dravi prava senzacija. Gorica bi lahko takrat povišala prednost pred Triglavom na osem točk, a je na zimski odmor odšla s petimi točkami plusa in boljšo medsebojno statistiko. Morda pa je bil poraz, kar menijo tudi nekateri akterji v goriškem drugoligašu, zdravilen oz. opozorilo, da v nadaljevanju ne sme biti popuščanja.

Ajdovsko Primorje, ki je jesen zaključilo na devetem mestu (24 točk), bo v 19. krogu danes ob 14.30 gostilo lendavsko Nafto, enajstouvrščeni Biljenci (21 točk) pa bodo v nedeljo ob 14.30 na domačem igrišču skušali premagati Rogaško.

Srebrnič verjame v ekipo in zastavljen cilj, a hkrati želi od igralcev maksimalno angažiranost: „V naših glavah je cilj jasen. Zagotovo bo prisoten tudi pritisk, igralci čutijo, da je potrebno prvenstvo dobiti, kar ne bo lahko. Mislim pa, da je bistveno, da pokažemo naše kvalitete. S psihološkega vidika bo pomemben pravi karakter in da gremo vse tekme na nož.“

Foto: FB ND Gorica

Ravenčani so prvi del prvenstva zaključili na petem mestu. Na 18 tekmah so osvojili 26 točk oz. kar 20 manj od Gorice. Fužinar je v zimskem obdobju doživel številne spremembe tako v strokovnem kot tudi igralskem kadru. Ker na uvodu drugega dela sezone na Koroškem gostuje vodilna Gorica, prvič pa bo na voljo tudi nova tribuna, bo tekma zelo dobro obiskana, igralci Fužinarja pa obljubljajo boj do zadnjega atoma moči.

„Ekipo Fužinarja smo v pripravljalnem obdobju spremljali. Resda so precej spremenili zasedbo, so pa pripeljali kar nekaj dobrih igralcev. Mogoče še niso najbolje uigrani, ampak zagotovo gre za kvalitetno moštvo. Gostovanja na Ravnah so tradicionalno neugodna, tudi travnata površina v tem obdobju ne bo v najboljšem stanju, tako da moramo biti pripravljeni na vse. Zagotovo nas čaka težko srečanje,“ je pred današnjim gostovanjem na Koroškem previden Miran Srebrnič, ki ga na Ravne ne vežejo lepi spomini. V sezoni 2019/20, ko je v drugi ligi vodil Koprčane, so rumeno-modri na Koroškem izgubili z 1-2. Navkljub temu so se Koprčani v predčasno zaključenem prvenstvu zaradi epidemije veselili prvega mesta na lestvici in napredovanja v prvo ligo.

Gorica je doslej v drugoligaški konkurenci s Fužinarjem igrala dvakrat in obakrat zmagala. V tekočem prvenstvu je bila v Športnem parku boljša s 3-0 (dva gola je dosegel Leon Marinič, enega je s prvencem v goriškem dresu prispeval Luka Baruca), v predlanski sezoni, ko je „plavo-bele“ vodil Borivoje Lučić, pa je Gorica z golom Luke Volariča na Ravnah tesno slavila z 1-0.

ML