Minister Matej Tonin obiskal Ajdovščino: OBLJUBIL POMOČ

Foto: vipavskadolina.si

Danes se je na obisku v ajdovski občini mudil minister za obrambo Matej Tonin. Z županom Tadejem Beočaninom sta se pogovarjala o temah, ki se navezujejo na delovanje sistema zaščite in reševanja v občini. Beseda je stekla tudi o gradnji novega gasilskega centra na obrobju Ajdovščine, pri kateri je minister obljubil pomoč.

Občina Ajdovščina je trenutno v fazi pridobivanja gradbenega dovoljenja za nov gasilski center, ki bo v neposredni bližini letališča s heliodromom in logističnega centra. Na tem območju je načrtovana tudi gradnja nove policijske postaje in urgentnega centra.

Ministrstvo za obrambo je na letališču v Ajdovščini še vedno lastnik določenih zemljišč, ki so zanimiva za občino. Kot je povedal Tonin, brezplačni prenosi nepremičnin na občine niso več mogoči, zato bi jih lahko ajdovska občina kupila za primerno ceno in jih kasneje namenila za izbrane javne programe. Minister je napovedal tudi možnost sofinanciranja opremljanja gasilskega centra ter pomoč pri nabavi gasilske opreme.

Beočanin in Tonin sta spregovorila tudi o potrebah po kadrovski krepitvi ajdovskega gasilskega centra. Zaradi vse večjih potreb in varovanja industrije bi bili v gasilskem centru potrebni še štirje gasilci, zato si v občini želijo urediti močnejšo skupno poklicno gasilsko enoto. Kot je povedal ajdovski župan Tadej Beočanin, je minister Tonin občini izkazal pomembno podporo in ji dal določene usmeritve.