Janez Poklukar: „Čas je za razum. Čas je za cepljenje.“

Foto: EČ

V torek so v Sloveniji opravili 5.159 PCR testov in potrdili 1.093 okužb z novim koronavirusom, kar je največ v četrtem valu.

“Danes ni spodbuden dan, saj smo presegli mejo tisoč okuženih v četrtem valu,” je med današnjim obiskom Goriške regije v Tolminu trenutno epidemiološko stanje v Sloveniji komentiral minister za zdravje Janez Poklukar in vse prebivalce pozval naj se solidarno in družbeno odgovorno odločijo za cepljenje: „Čas je za razum. Čas je za cepljenje.“

Včeraj so v Sloveniji umrli trije covidni bolniki. V bolnišnicah se jih zdravi 243, intenzivno terapijo pa jih potrebuje 61.

Vir: FB Vlada RS

Več kot tisoč dnevnih okužb so v Sloveniji zabeležili konec aprila, na vrhuncu spomladanskega vala epidemije.

Foto: gov.si – Janez Poklukar, minister za zdravje

Včeraj je delež pozitivnih testov znašal 21,2 odstotka in je za eno odstotno točko nižji kot dan prej. Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov znaša 645 in je za 46 višje kot dan prej, je mogoče ugotoviti po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Štirinajstdnevna pojavnost potrjenih primerov na 100.000 primerov pa znaša 370, kar je 28 več kot v ponedeljek. NIJZ ocenjuje, da je v državi trenutno 7.857 aktivnih okužb, to je 581 več kot dan prej.