Mini olimpijada v Novi Gorici: VSI SMO ZMAGOVALCI

Foto: ML

V Športnem parku v Novi Gorici se je včeraj v prijetnem sončnem vremenu odvijala mini olimpijada. Udeležilo se je okrog 700 otrok iz vrtcev in osnovnih šol do 4. razreda iz Nove Gorice in okolice.

Mini olimpijada je projekt, ki je namenjen predvsem otrokom, ki obiskujejo vrtec in prvo triado devetletne osnovne šole. Otroci na prireditvah spoznajo različne športne discipline, velik poudarek pa je tudi na predstavitvi olimpijskega gibanja – olimpijskega in fair play protokola.

Foto: ML

Otroci so se lahko seznanili z različnimi športnimi zvrstmi, ki so jim jih predstavili klubi oz. društva iz Nove Gorice in okolice. Na svečani otvoritvi sta ob olimpijski himni, zastavi, maskoti Foksi ter olimpijski bakli zaprisegla vrhunska goriška športnika Ana Bucik ter Miran Burgič. Vsi nastopajoči otroci so v slogu olimpijskega načela »pomembno je sodelovati, ne vedno zmagati« prejeli priznanje. Na Mini olimpijadi smo zmagovalci vsi.

Namen Mini olimpijade je spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje. Projekt, ki se v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) izvaja že dobrih 13 let, je v tem času dosegel zavidanja vredno razširjenost in popularizacijo. V preteklem letu se ga je udeležilo več kot 10.000 otrok na več kot 30 lokacijah v izvedbi lokalnih športnih zvez, klubov in društev. Pomembno vlogo pri izvedbi posameznih dogodkov so opravile tudi regijske pisarne OKS-ZŠZ.

Foto: ML

V sklopu mini olimpijade je v organizaciji Športne unije Slovenije potekala tudi akcija Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. To je nacionalna športno-družbena akcija, ki letos poteka že 23. leto zapored. Njen namen je ponuditi mladim celodnevni športno-družabni program in predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa ter kot alternativo vsem oblikam sodobnih zasvojenosti.

ML