Mesto vrtnic v novo leto brez ognjemeta: POOSTREN NADZOR V GORICI

Foto: Pixabay

V Novi Gorici se bo silvestrovanje začelo ob 22. uri v ogrevanem šotoru pred mestno hišo, kjer bodo obiskovalce zabavali Čuki in DJ Mitch. Vstopnine ne bo.

Tudi letos so se ognjemetu v Novi Gorici odrekli. Sredstva, ki bi jih namenili za polnočno razsvetljevanje neba, bo mestna občina namenila v dobrodelne namene.

Foto: ML

Jutri, na dan novega leta ob 18. uri bo v mestu vrtnic na sporedu novoletni gala koncert, na katerem bodo nastopili Trije tenorji Classico. Njihov gost bo Slavko Ivančič.

Silvestrska prireditev na Travniku v Gorici, kjer pričakujejo več kot pet tisoč ljudi, se bo začela ob 21. uri, ko se bo občinstvu predstavil DJ Master Dee. Ob 22. uri bo nastopil popularni DJ Zippo. Petnajst minut pred polnočjo bo zbrane nagovoril župan v družbi občinskih odbornikov. V novo leto bodo v Gorici vstopili z zdravico in dvajsetminutnim ognjemetom, ki ga bodo sprožili z grajskega griča.

Foto: ML

Policisti v sodelovanju s karabinjerji, finančnimi stražniki, gasilci in civilno zaščito bodo nocoj skrbeli za poostren nadzor dogajanja na goriškem Travniku, poroča Primorski dnevnik. Na prizorišče je prepovedano prinašati tope predmete, petarde in druga pirotehnična sredstva, steklene kozarce, steklene posode in steklenice ter vse oblike razpršilcev.