Mesto mladih v Novi Gorici: DRUŽENJE VSEH GENERACIJ

Foto: ML

Včeraj se je v Novi Gorici začel festival Mesto mladih, v sklopu katerega se bo do nedelje na različnih lokacijah zvrstilo kar nekaj prireditev. Njegov namen je druženje vseh generacij Novogoričanov ob različnih kulturnih, športnih in glasbenih prireditvah, sporoča organizator festivala Klub goriških študentov. Vsi dogodki so brez vstopnine. Izjeme so simbolične prijavnine za športna tekmovanja.

Včeraj so pripravili voden fotografski potep po Novi Gorici. Najboljše fotografije bodo razstavili v Klubu goriških študentov. Petek je bil tudi v znamenju tekmovanja v ulični košarki ter turnirja v kartingu in namiznem nogometu. Nejc Gorjan je pripravil predavanje o svojem suparskem podvigu.

Današnji dan se začenja s čistilno akcijo in delavnico, na kateri bodo starejše poučevali o aktivnostih na svetovnem spletu. Vrhunec predstavlja koncert skupin Mi2, Bohem in Peeps band na Ploščadi Silvana Furlana. Nedelja bo v znamenju zvezd in plesa. Z amaterskim astronomskim društvom Teleskop pripravljajo opazovanje neba, ljubitelji plesa pa bodo lahko zaplesali z Mihom Peratom.