Mariborski nogometaši še niso prvaki: BELO-MODRI BOLJE ZUNAJ

Foto: ML

Sinočnji, še zadnji večni derbi v tej sezoni se je v ljubljanskih Stožicah zaključil brez zmagovalca, pa tudi brez golov. Vijoličasti bodo morali na slavje počakati še vsaj do prihodnje sobote, ko bodo v Ljudskem vrtu v 32. krogu gostili Gorico. Belo-modri so doma, prav tako z 0-0 remizirali proti osmouvrščenemu Krškemu, ki se bori za obstanek. Očitno Gorici, ki ostaja na 4. mestu bolj ležijo gostovanja kot domače tekme. Bo tako tudi v štajerski prestolnici?

GORICA-KRŠKO 0:0

Nova Gorica – Stadion Športni park, gledalcev 600, sodniki: Obrenović, Praprotnik (oba Ljubljana) in Švarc (Ivančna Gorica).

Gorica: Sorčan, Škarabot, Jogan, Kavčič, Gregorič, Osuji (od 77. Curk), Kapić, Kolenc, Žigon, Burgić (od 25. Gulić), Edafe (od 46. Marinič).

Krško: Zalokar, Pavić, Dušak, Krajcer, Pušaver, Kosić, Kovačič, Mensah, Dangubić (od 90. Nakić), Mujan (od 40. Kramarič), Haljeta (od 68. Jovanović).

Rumeni kartoni: Gregorič, Škarabot; Kosić, Pavić.

Rdeči karton: Mensah (73.).

Foto: ML – Miha Gregorič (levo) v dvoboju z Luko Pavičem (Krško)

Med boljšimi igralci sinočnjega srečanja v Športnem parku je bil branilec Miha Gregorič, ki se je najprej dotaknil sobotnega dvoboja s Posavci:

“Ja, imeli smo težave. Prišli smo nekje 30 metrov do nasprotnikovega gola, tam pa se nam je zaustavilo. Krčani so se dobro postavili v obrambo in izbijali žoge. Mi smo bili na drugih žogah preslabi, gostje pa so bili nevarni iz protinapadov.”

Že sredi prvega polčasa se je žal huje poškodoval vaš najboljši strelec Miran Burgič. Kako je to vplivalo na vašo igro v nadaljevanju?

“Zagotovo je tudi poškodba vplivala na našo predstavo. Že tako smo bili oslabljeni, saj zaradi kartonov niso smeli nastopiti trije igralci. Predvsem v napadu smo imeli težave s sestavo ekipe. Izgubiti igralca kot je Burgič predstavlja velik problem. Vseeno pa bi morali odigrati bolje v fazi napada, si ustvariti več priložnosti.”

Očitno bo boj za četrto mesto in evropsko vozovnico zanimiv do konca sezone…

“Še vedno sami odločamo o naši usodi. Sedaj se moramo v miru pripraviti na naslednje tekme in iztržiti čimveč točk.”

V naslednjem krogu vas čaka gostovanje v Ljudskem vrtu pri Mariboru, ki si v Stožicah še ni priigral naslova državnega prvaka. Kakšna so vaša pričakovanja?

“Imamo težave s sestavo enajsterice, a ne glede na to, se bomo na tekmo pripravili po najboljših močeh. Kdorkoli bo dobil priložnost, bo dal maksimum. Računamo na ugoden rezultat, kakšen bo, pa bomo seveda videli prihodnjo soboto zvečer.”

Foto: ML – V 24. minuti si je Miran Burgič poškodoval levo koleno in moral predčasno zapustiti igrišče. Želimo mu čimprejšnje okrevanje in povratek na nogometne zelenice!
Trener Krčanov Rok Zorko je bil s predstavo svojih fantov in osvojeno točko v Novi Gorici zelo zadovoljen: “Fantje so dali maksimum in si za predstavo in pomembno točko zaslužijo vse čestitke. Manjkalo nam je nekaj igralcev, ki bi pomenili dodano vrednost. Gorica je prednjačila in bila nevarnejša, tako da smo trepetali, da ne prejmemo gola. V prihodnjem krogu nas doma čaka pomembna tekma z neposrednim tekmecem v boju za obstanek Aluminijem. Upam, da bomo lahko sestavili dobro ekipo in iztržili želen rezultat, ki bi bil dobra popotnica za samo končnico prvenstva.”

ML